Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност Динко Вълев, Стойко Калудов и Григор Гочев. Както TrafficNews съобщи, те са обвинени в участие на организираната престъпна група, а за нейн ръководител е обвинен Динко Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

Групата е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Организираната престъпна група е действала за времето от октомври 2021 година до 16.04.2024 година – престъпление по чл.321, ал.3, т.2 от НК.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета, а по отношение на друго пострадало лице, деянието е останало недовършено - престъпления по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Спрямо Стойко Клаудов и Григор Гочев обвиненията са предявени. По наша информация единият от обвиняемите- Григор Гочев преди години е лежал в затвора за убийство. Внесено е искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на тях, което е уважено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динко Вълев, който е настанен в болнично заведение, е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след подобряване на неговото здравословно състояние.

Полицията издирва Динко от Ямбол, обвинен е в ръководство на ОПГВ групата са участвали още двама

Динко: Не ме издирват, с опасност за живота съм