Отдел „Международен“ към Върховна касационна прокуратура изпрати на Министерство на правосъдието пълен комплект с преведени документи във връзка с екстрадицията на Илиян Тодоров, осъден окончателно на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло", съобщиха от държавното обвинение.  Те трябва да бъдат предоставени на съдебните власти в Узбекистан.

Преди два дни главният прокурор Иван Гешев увери близките на убитите момчета - Кирил Въжаров и Васил Александров, че ще подготвят документите в най-кратки срокове - два-три дни. Те са в обем над 200 страници, защото се превежда и присъдата на ВКС.

Искането за екстрадиция е съобразено със сключения през 2004 г. договор между България и Узбекистан.

Уведомена е и Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР, като са й изпратени документи в електронен формат.

Илиян Тодоров беше засечен с фалшив паспорт на летището в Ташкент на 1 март. Той изчезна, след като през декември 2011 г. беше оправдан на първа инстанция. След това обаче две съдебни инстанции му дадоха доживотна присъда.   

Убиецът от дискотека "Соло" ще лежи до живот в затвора в ПловдивПроцедурата за екстрадицията на Илиян Тодоров ще бъде задействана от Министерството на правосъдието