Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишния шофьор причинил тежката катастрофа край Пазарджик.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18 май 2023 г. на главен път I-8, при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, , при управление на лек автомобил, марка „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата. Младежът е предизвикал катастрофа с друго моторно превозно средство - лек автомобил, марка  „Опел Зафира“, в резултат на което по непредпазливост е причинил смърт на 29-годишен мъж, и средни телесни повреди на три лица  - две момчета, съответно на 12 г. и 15 г., и на бебе на 1 г. и 10 м.  

Към момента 15-годишното момче е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка, настанено е в ОАИЛ с опасност за живота.

В Хирургичното отделение се лекува 12-годишното момче, което е пътувало в “Опел Зафира“, шофирана от 28-годишната жена от село Ковачево. То е с фрактури на бедрена кост и ребро и мозъчен отток. Шофьорката на опела е майка на пострадалото бебе и е отказала да бъде настанена в болницата, прегледана е и освободена за домашно лечение.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването. Предстои Окръжен съд – Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.