Добре облечен, с маска за грип и без никакви признаци за страх или притеснение. Така изглеждал обявилият се за отвлечен Стайко Стайков според разказа на таксиметровия шофьор, който го закарал до дома му в Бояна вечерта в неделя.

Докато пътувал не разговарял, а сумата за таксито била платена от момче, което изглеждало като охранител. Това разказа пред Нова телевизия таксиметровият шофьор Венци Ковачев, който качил сина на арестувания Миню Стайков от булевард "Черни връх". 

Самият Стайков младши твърди, че е отвлечен пред дома си от дегизирани мъже като полицаи. След като е бил отвлечен, той е бил държан в стая, но не помни кога всъщност е отвлечен и къде точно са го държали. Твърди, че са му давали упойващи вещества.  След като е бил освободен от плен, той взел такси, за да се прибере до Бояна.

„На улицата пред мола, без каквато и да е драма. На всичкото отгоре от другата страна на улицата имаше патрул. В смисъл полицаи си спираха и си проверяваха.  Момчето беше с маска за грип. Най-нормалното нещо е да си сложиш маска, да не се заразиш и да не заразиш другите. Нямам идея дали е бил отвлечен. Закарвам го, слиза, излиза охраната, плаща ми. Абсолютно нормално.  При положение,че е седнал отзад, даже не знам и кой съм возил”, разказва таксиджията Венци Ковачев.

Вчера сутринта Стайко Стайков беше приет в "Пирогов" с тежка рана на главата, която предната вечер е била зашита от повикан в дома му лекар. Издирваният с червена бюлетина на Интерпол мъж твърди, че едва когато бил освободен от плен разбрал, че го търсят.

След кратък престой в спешния институт, Стайков е преместен в МВР болница.

„Сутринта около 09:15 ми дават адрес. 30-годишен мъж паднал в безсъзнание, горе-долу с травма на главата. Отидох, прегледах го, видях че има травма на главата. Не знам точно каква е причината, просто имаше травма отзад като ударено, но не съм сигурен каква е причината.

Аз имах съмнение за комоцио, като цяло, защото той беше в полубудно състояние, но беше доста дезориентиран и объркан и затова по най-бързият начин. Като му задавах въпроси: как се казва, дали знае къде е и той все повтаряше не знам, не знам. Където и да го пипна, каквото и да му направя все казваше, че го боли. Като го питам защо го боли, все не знаеше и, тъй като имаше много неизвестни, просто реших, че е най-добре да го транспортирам в болница, в която могат да се погрижат за него”, обясни снощи д-р Слави Тодоров от Спешна помощ.

Полицията: Не сме сигурни, че Стайков е отвличанРано сутринта адвокатът му заявил, че ще се предаде в прокуратурата