Петър Маринашки е причинил само за една година две катастрофи, научи TrafficNews. Освен това няколко пъти е бил глобяван по закона за движение по пътищата.

Той ще застане днес пред съда по обвинение, че е причинил тежка катастрофа край Кадиево, при която загинаха две млади момчета.

"Всички катастрофи са станали в Стамболийски, само с материални щети", каза адвоката на семейство Баракови. В същото време защитата на Маринашки - адвокат Йордан Давчев заяви, че протестът е с цел въздействие на съдебния състав.

Давчев заяви още, че употребата на марихуана е спорен факт, тъй като Петър не е употребил същия ден от забранената субстанция. Всеки момент Петър ще застане пред Окръжен съд. Очакваме да разберем дали младежът ще признае вина.

Петър Маринашки е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице. 

Съучениците на Виктор и Тошко: Все още ни липсват, бяха добри приятелиМладежите остро осъдиха употребата на наркотици

Близки на загиналите момчета край Кадиево: Два човешки живота не струват 2000 леваДесетки се събраха пред съда с искане за задържане на виновника на мелето