Нанесеният от четирима маскирани зверски побой на 15-годишно момче в София днес по обяд е заради момиче. Това заяви пред TrafficNews.bg бащата на пострадалия тийнейджър Желяз Топузов. Според него побоят е заради любовна история на неговия син с бившата му приятелка, а не заради фугболни пристрастия. 

Около 12 часа на обяд синът на Желяз излязъл от входа, в който живее, за да отиде на олимпиада по английски. Пресрещнали го две момчета с маски, които започнали да го разпитват дали е от Левски или ЦСКА.

После се нахвърлили да го бутат и удрят. Появили се още двама тийнейджъри, единият от които също с маска. Четиримата нападатели повалили сина му на земята и започнали да го ритат и налагат по главата и тялото. "Едно от момчетата държало нож, а другото имало бокс, но не успели да ги използват. Добре, че случаен минувач се е намесил и развикал, което е уплашило побойниците", раказа Топузов.

Той обясни, че преди три дни синът му е бил поканен от негов съученик да се видят в градинка до училището. Когато отишъл на уговорената среща обаче бил посрещнат от други 7 свои връстници, които започнали да го дърпат. Желяз бил наблизо и видял какво се случва и само намесата му предотвратила побоя.

Бащата успял да разговаря с въпросния съученик и от него разбрал, че в основата на проблема стои момиче, с което синът му е излизал преди време. По думите на Топузов огава всичко се разминало, но вчерашното нападение вероятно било от същите момчета. Пред TrafficNews.bg бащата сподели и че мисли, че съученикът на сина му само е поръчал побоя, но не е участвал в него.

В показанията си пред полицията Топузов е посочил и кои момчета точно смята, че са замесени, като отказа да каже имена, но е категоричен, че те имат предишни криминални регистрации. Бащата разказа, че синът му не участва във футболни агитки, а като по-малък е бил част от детския отбор на Левски. Според Топузов синът му е с тежки наранявания, сред които хематом на главата, счупено ухо, множество травми по тялото и разкъсвания по ръцете и краката.

От "Пирогов" обаче обясниха, че нараняванията са леки и момчето е оставено за наблюдение, тъй като е споделило, че е удряно в главата. Шефът на СДВР Георги Хаджиев също коментира случая, като обясни, че според полицията причина за нападението е именно момиче, а не футболни пристрастия. Хаджиев допълни, че информацията за здравословното състояние на момчето, която е разказана от бащата не е точна, защото момчето е в добро състояние с леки наранявания. Очаква се да бъдат прегледани записи от камери на магазини около блока, както и такива около входа, за да се открият побойниците.