Софийският общински съветник Иван Алексиев, който напусна "Възраждане", е бил нападнат и пребит в четвъртък по обяд пред блока си. Това разказа той пред Би Ти Ви.

"Отидох на работа с метрото, мина сесията на общинския съвет. Около 11,30 минавайки покрай моя блок спрях да говоря с един дядо. Минаха двама мъже с маски, напръскаха ме със спрей и започнаха удари", разказа той.

Според преглед в Медицинска академия той има контузии по лицето и скалпа.

Алексиев подозира за нападението бившите си съпартийци от "Възраждане". Той напусна партията след местните избори, в които бе и кандидат за районен кмет на "Люлин". Заедно с него са напуснали още осем души от организацията на "Възраждане" в района. 

Имаме различия с ръководството, а не ни се позволява да направим нещо. "Кметската кампания беше с нула лева, ние си заплатихме всичко, а партията не ни подкрепяше", даде пример за разногласията си с националистите Алексиев.

Преди нападението общинският съветник е бил заплашван от националното ръководство на партията. Но не пожела да каже кой го е заплашвал.

"Казваха ми, че ще бъда унищожен", разясни Алексиев. Заплахите му били отправени по време на партийни събрания и сллед това му били предадени. Заплахите били от националното ръководство на "Възраждане".

"Трябва да внимаваш, защото имаш деца", гласяло друго от предупрежденията.