Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми осем мъже и една жена, на възраст между 23 г. и 50 г., за притежание на наркотици. Те са участвали в схема за разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери  - марихуана с общо нето тегло около 12 кг на стойност близо 72 000 лева. Двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Други двама, сред които и жената, са и с повдигнато обвинение за отглеждане на марихуана на територията на Враца. 

По делото е установено, че от януари до март 2023 г., в Стамболийски,  Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив, съвместно с ОД на МВР – Пловдив и ГДБОП, е било установено, че на 28 март 2023 г. се очаквала поредната доставка от Враца, като след получаването й е трябвало да бъде разпространение на територията на горепосочените населени места.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите лица жилища и превозни средства. Там са били намерени и иззети различни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

Днес, 31 март 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане на стража“ спрямо петима от обвиняемите. На останалите четирима е определена „гаранция“ в размер от 3000 лева до 10 000 лева. 

Днес следобед пловдивският съд ще гледа мерките им за неотклонение. 

Очаквайте подробности!

Пловдивски криминалисти спипаха престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотициЗадържани са 11 души и са иззети над 20 килограма марихуана