След полицейска гонка арестуваха 45-годишен, обявен за общодържавно издирване. Мъжът е от силистренското село Калипетрово. Той е задържан в полицейското управление в Шумен, след преследване с патрулен автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Инцидентът станал в неделя вечерта в Шумен. Патрулен екип, който работил по осигуряване на безопасността на движението подал сигнал за спиране със стоп палка, но шофьорът на "Фолксваген Пасат" с добричка регистрация не спрял. Полицаите го последвали с патрулката.

При опит да избяга водачът загубил контрол над управляваната от него лека кола се блъснал в крайпътна нива. Изяснено било, че той е неправоспособен. Колата шофирал по времето, докато му е отнета книжката за една година. Автомобилът му не бил регистриран по надлежния ред, нямал и задължителна застраховка "Гражданска отговорност".

Мъжът отказал да бъде тестван за алкохол, наркотични вещества и аналози. По време на проверката на самоличността му полицаите разбрали, че той е обявен за общодържавно издирване за привличане като обвиняем. Той е криминално проявен, осъждан е за множество кражби.