Двама мъже от Пловдив влязоха в ареста за притежание на наркотици. При специализирана полицейска операция 20-годишен криминално проявен и осъждан направил опит да се освободи от пакет с марихуана. По време на акцията униформените спипали и 16-годишен криминално проявен тийнейджър с шест топчета марихуана.

Наркотиците са иззети и двамата извършители са отведени за едно денонощие в районното управление. По случая са образувани бързи производства.

В същия ден в ареста попаднал 28-годишен криминално проявен асеновградчанин. Служителите на реда установили, че мъжа носи в себе си пакетче с амфетамин. След доклад на случая в районната прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение, задържан е за срок до 72 часа. 

Улична търговка на контрабандни цигари бе заловена от полицейските служители . Специализираната операция за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки е проведена вчера в района в Пловдив, където била установена 60-годишна криминално проявена жена да носи в себе си 2000 къса папироси без български бандерол.

Тютюневите изделия са иззети с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана предварителна проверка за престъпление.