Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Пол Боевски за притежание и разпространение на наркотици.

На 04 април 2019 г.,  между 14.40 ч. и 15.30 ч., в София в паркиран лек автомобил, за което нямал разрешително, Боевски държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – близо 3 грама кокаин разпределен на осем места.

Час по-късно в жилище, в столичния квартал “Люлин“ държал коноп / марихуана /, амфетамин и кокаин, които тежал близо 14 грама.

Същите наркотици са намерени и по-късно вечерта в апартамент в квартал "Младост 1". Там обаче количеството било двойно по-голямо. 

Ако бъде признат за виновен Боевски може да бъде лишен от свобода от две до осем години и да получи глоба от 5000 лева до 20 000 лева.

В момента задържаният е в ареста и се очаква произнасяне на Апелативния градски съд, който да потвърди или измени мярката за неотклонение на Боевски. 

Адвокатката на Пол Боевски: Все още не е доказано, че той е виновен!Автомобилът и жилището, където е намерен наркотикът, не са негова собственост

Арестуваха сина на Гълъбин Боевски заради наркотициСамият олимпийски шампион беше осъден за трафик на дрога през 2012 г.