Пловдивчанин получи присъда по бързата процедура, само за няколко дни, след като бе хванат пиян зад волана.

Преди 10 дни той е бил спрян в Изгрев. Часът – около 22:00. Патрул забелязал кола шкода да криволичи по улица „Вратцата” до кръстовището с улица „Босилек”. Униформените тръгнали след колата.

След няколко метра, шкодата била отбита и спряна. Полицаите се представили и поискали документи от водача. Видимо последният бил в неадекватно състояние, държал се странно.

Последвала проба с дрегер, като апаратът показал 2,28 промила. Пловдивчанинът получил и талон за кръвен тест, от който се възползвал. Междувременно номерата на колата му били свалени.

След теста в болницата пловдивчанинът прекарал 24 часа в ареста. Последвало обвинение, а след по малко от 10 дни, мъжът бил изправен пред съда.

Той не е бил осъждан, без криминални регистрации и без сериозни нарушения на Закона за движение по пътя. Работещ и с висше образование.

Пред Районен съд пловдивчанинът признал вината си и изразил съжаление. В съдебно заседание била представена експертизата от болницата, която показала, че в деня на ареста мъжът седнал зад волана с 2,22 промила.

В крайна сметка магистратите наказаха водача с 9 месеца затвор. Наказанието си пловдивчанинът ще изтърпи условно от 3 години.