3 000 лева глоба и лишаване от шофьорска книжка в срок от 12 месеца наложиха на пловдивски дрифтър. Младежът със сравнително малък опит зад волана си е позволил да наруши грубо правилата за движение по пътищата, това е и причината за наложеното му наказание.

Младежът бил зад волана на автомобил „БМВ” на 4 май м.г., и се движил с изключително висока скорост, идвайки от ул. „Бяло море”. Тогава навлязъл в кръстовището и завил наляво към бул. „Македония” в посока към Бетонния мост, където е извършил дрифта.

Действията му обаче са забелязани от двама полицейски служители, които извършвали обход.

Патрулният автомобил изчаквал на червено на бул. „Македония“, когато униформените забелязали дрифтовете на младежа с бмв-то и веднага тръгнали след автомобила, като подали светлинен и звуков сигнал, за да бъде извършена полицейска проверка.

След като бил спрян, полицаите установили водача, който бил извикан в Първо районно управление за снемане на обяснения. Водачът се оправдал, че действително е подал мощност към мотора, но при влизане в завоя задните гуми изгубили сцепление, заради лошата настилка, тъй като в близост се извършвал ремонт на път. Това е и причината, автомобилът да се завърти на около 60 градуса и след това при отпускането на газта да се получи камшичен удар на другата страна, твърди осъденият.

Оказва се, че в близост наистина са били извършвани строително – монтажни работи на ул. „Даме Груев”. Доказано е обаче, че пътната настилка, по която се движил шофьорът на бмв-то е изцяло чиста, няма пясък, нито е мокра, и твърденията му не отговарят на истината.

Магистратите не приели тезата на младия водач, която не е подкрепена от никакви доказателства и му наложили административно наказание. 

Решението на Пловдивският районен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: Архив