Образуваха досъдебно производство срещу 29-годишния пловдивчанин, застрелял четири пъти баща си в главата. Както TrafficNews  съобщи вчера, между двамата възникнал скандал в дома им и по-младият мъж произвел няколко изстрела с пистолет от типа „еърсофт“ срещу баща си Златко. Инцидентът се случи малко преди 19 часа на улица „Мизия” 12 в Кършияка.

Пострадалият е транспортиран в болница за оказване на спешна медицинска помощ. След лекарския преглед е установено, че няма сериозни наранявания. С полицейска заповед извършителят е задържан за едно денонощие. При оглед от местопроизшествието са иззети различни веществени доказателства, които са приобщени към образуваното досъдебно производство.

По думите на очевидци бащата е викал за помощ пред блока. Минувачи са повикали полиция и линейка. Медиците са пристигнали за 4 минути, а униформените секунди преди тях.

„Цялата му глава беше в кръв”, сподели свидетел пред наш репортер.

При пристигането на полицията синът се е намирал в апартамента. Според съседи бащата е ловец и съхранява пушки в апартамента си. Двамата мъже често са се карали и не веднъж се е стигало до разправии.

Хората живеещи наблизо описаха стерелеца като скромен и тих. Не е бил семеен и няма жена и деца.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Мъжът, прострелял баща си в Кършияка, е произвел 4 изстрела в главата29-годишният извършител е задържан