Шестима са арестувани за извършени от тях кражби в Пловдив и областта през последното денонощие. Униформени от областния град са задържали 35-годишна пловдивчанка, която се опитала да задигне три бутилки алкохол от магазин в ж.р. "Тракия". Общата им стойност била 118 лв. Охраната на обекта веднага се намесила и подала сигнал на 122. В резултат от намесата му, жената е била задържана за 24 часа. 

Служители на Второ РУ са задържали 21-годишен младеж, задигнал 64 лв. от едно от гишетата на Централна гара. В края на март 21-годишен пловдивчанин се възползвал от моментното напускане на продавач-консултанта на гишето и ловко откраднал намиращите се в монетника пари. Запис на камери за видео наблюдение са заснели извършителя на престъплението и са помогнали за установяване на неговата самоличност. Продължава работата по образуваното досъдебно производство. 

Вчера в пловдивската полиция постъпил и сигнал за открадната кутия от католическите гробища под тепетата, в която се съхранявали пари от продажба на свещи. Сигналът бил подаден от 59-годишния управител на гробищния парк към Софийско- Пловдивската католическа епархия. Кутията, в която имало около 30 лева, била поставена на пейка до входа на административната сграда. Незабаво е започната проверка в хода на която служители на районното разпознали почерка на извършителя - непълнолетен младеж от Пловдив.

Момчето, което има множество криминални прояви по линия кражби и грабежи, е стар познайник на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ, където се води на отчет.

58- годишен мъж, жител на квартал «Изгрев»,  пък сигнализирал за кражба на заваръчен апарат и два автомобилни крика от  автомобила му. Електроженът се намирал в лек автомобил «Мерцедес», поставен на платформа на товарен «Нисан алтено».  Освен заваръчния аппарат били откраднати и свалена скоростна кутия на БМВ и два крика, поставени в купето на "Мерцедеса" - без врати и капаци.   За броени дни са установени и задържани извършителите на кражбата- криминално проявени по линията мъже на 21 и 39 години, които живеят в кв. Столипиново. Откраднатите вещи са открити, а задържаните направили признание за начина по който извършили кражбата.

За кражба на сумата от 250 лв в ареста на РУ Асеновград е задържан 23- годишен криминално проявен пловдивчанин. Мъжът счупил прозорец на магазин за спално бельо на улица "Васил Левски" в Асеновград и откраднал от касата, оставените оборотни пари. Криминалисти установили извършителя на кражбата само за броени часове. Разследващи продължават работа по случая по указания на РП Пловдив- ТО Асеновград.