64-годишен пловдивчанин сложи край на живота си в жилището си в ЖР"Тракия". Любо Балимезов се е прострелял в главата с газов пистолет, зареден с боен патрон. Той е починал на място. Фаталното решение, мъжът взел след като разбрал, че е загубил дело, по което е осъден да плати голяма глоба. 

Инцидентът, за който Балимезов е осъден, влезе в криминалната хроника на TrafficNews преди година. Пловдивчанинът бе задаръжан, след като  нападна млада жена,  паркиралана "неговото" място. Грозната сцена се разиграла на паркинга зад блок 176. 33-годишната Валентина била в квартала с приятел и оставили автомобила си на свободно място. Когато се върнала, намерила колата си запушена от опел и влязла в спор със собственика му.  "Приближи се към мен, наричайки ме "боклук"  и ми отвъртя такъв шамар, че едва не ми отдели главата. В същото време се появи приятеля ми и го дръпна. Аз звъннах на полицията и след минута дойдоха две патрулки", разказа тогава Валентина. 

 

Пловдивчанин отвъртя с шамар главата на млада жена, паркирала на “мястото му“63-годишният Любчо Иванов е задържан за 24 часа в ареста на Пето районно

Междувременно побойникът я предупредил, че не се притеснява от полицията, защото "всички от Пето районно били негови хора". Качил се в опела и го подкарал, но в същото време пристигнали полицаите. Униформените го проверили за алкохол и дрегерът отчел 0,8 промила. Сложили му белезниците и го отвели в районното. 

Срещу Любо Балимезов бе образувано досъдебно производство по чл. 131 за причиняване на лека телесна повреда и за шофиране в нетрезво състояние. В последствие му е наложен акт от 1 500 лева, който той обжалвал в съда. Вчера обаче адвокатът му съобщил, че е загубил окончателно битката и общата сума, която се е натрупала по делото е над 4 000 лева. 

Потресен от новината, Балимезов се скарал със сина си, който го убеждавал , че ще се справят със задължението. За да не провокира нов скандал, той излязъл от къщи. Съпругата му била на работа и Любо останал сам. Минути по-късно от жилището проехтял изстрел. Синът му, който бил пред блока, бързо се качил, но когато влязъл в апартамента, се натъкнал на трупа. 

Според съседи от квартала, делото е било повод за фаталния избор на Балимезов, но той от години имал проблеми в комуникацията с хората. "Преди години загуби големия си син и от тогава много се промени" разказват хора от квартала. 

При обиска, който полицаите направили в дома на Балимезов, са били открити и други оръжия. В рамки на стените били наредени 9 газови писотолета от различни марки и пушка. В дома обаче не са открити боеприпаси.  

Преди да се пенсионира, пловдивчанинът е работел в КЦМ.