Пловдивчанин си купи златен „Ролекс” с диаманти за 11 000 лв., който се оказа краден и се наложи да го върне. След съдебна сага продължила няколко години и преминала през две съдебни инстанции, Окръжен съд – Пловдив е потвърдил, той да получи сумата, която е заплатил за скъпото бижу.

Сагата започва на 17 юли 2021 г., когато пловдивчанинът сключва неформален договор за покупко-продажба между него и продавача. Предмет на сделката бил розов часовник „Rolex” с корпус от бяло злато и стомана, инкрустиран с диаманти на цифри 6 и 9. На 23 юли същата година получил обаждане от полицейски служител, който го уведомил, че часовникът е предмет на кражба, поради което пловдивчанинът го предал в полицията, за което бил съставен протокол за доброволно предаване. Във връзка с извършеното престъпление било образувано досъдебно производство по описа на Районна прокуратура – Сливен. Самият  часовникът бил върнат на собственичката, срещу оригиналните документи и сертификати.

След като започнал да търси правата си, за да получи парите си обратно, мъжът осъдил продавача в гражданско дело, да му върне парите. Продавачът обаче твърдял, че е само посредник в сделката, като часовникът му бил даден от друг човек, който всъщност се оказал крадецът на бижуто. Последният живеел в едно домакинство с жената, от която е откраднат ролекса.

Потърпевшият по съответното дело – продавачът, останал недоволен от решението на първоинстанционния съд, с което е определено да върне парите и обжалвал пред по-горната инстанция Окръжен съд – Пловдив. Със свое решение от вчера, магистратите единствено са потвърдили определението на Районния съд под тепетата.

Така, освен че трябва да върне парите, продавачът трябва да заплати и разноските по делото в размер на 3000 лева. Той има последен шанс да обжалва пред Върховния касационен съд.

Снимката е илюстративна!