Пловдивчанин опита да мами катаджии с фалшива немска шофьорска книжка и получи условна присъда и глоба.

Мъжът бил спрян за проверка на 18 септември миналата година в гр. Пловдив, от полицейски служители при сектор „Пътна полиция“. Пред органите на реда той съвсем съзнателно представил фалшив официален документ – германско свидетелство за управление на МПС. Шофьорската книжка била на негово име, но за самото ѝ съставяне от него не може да се търси наказателна отговорност.

След като бил предаден на Пловдивския районен съд, пловдивчанинът се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата на досъдебна фаза. Той се договорил за условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Споразумението е одобрено от магистратите на 21 август 2023 г.

В него се казва още, че пловдивчанинът трябва да плати и направените разноски по делото, които са в общ размер на 120 лева.

Фалшивата книжка му е отнета и е изпратена по компетентност на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Пловдив, а след заплащане на разходите по производството ще бъде унищожена.

Припомняме, че при друг подобен случай от миналата седмица пловдивчанин опита да мами немските власти с фалшива шофьорска книжка и беше осъден в България, след като също сключи споразумение с държавното обвинение. Той договори 6 месеца условно лишаване от свобода с три години изпитателен срок и заплащане на разноски по делото в размер на 1102,50 лева.

Пловдивчанин опита да мами с фалшива книжка в Германия, дадоха го на съд в БългарияШофьорът се споразумя за условна присъда и покриване на разноските по делото