Пловдивчанин разби бутилка уиски в главата на жена си, но в последствие се разкая в съда и се размина само с глоба. Случката е от 16 ноември тази година и се е разиграла в апартамент, в който двойката живее на семейни начала.

Във въпросната вечер малко след 22:30 часа се стигнало до разправия, при което мъжът взел бутилката уиски и ударил жена си в лицето. В следствие на това тя получила травма в областта на носа, придружена от обилно кървене и отток по лицето.

В кориците по делото се казва, че на жената е нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие, като мъжът е упражнил физическо насилие над лице, от което има две деца, и е било във фактическо съпружеско съжителство.

След случката мъжът бил изправен пред Пловдивския районен съд, където на 4 декември се признал за виновен, изразил съжаление за случилото се и сключил споразумение с прокуратурата.

Магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само административно наказание глоба в размер на 1100 лева. Освен нея обаче, той трябва да заплати и направените разноски по делото в размер на 188 лева.

Мъжът има 7-дневен срок да внесе дължимите суми по определените сметки.

Снимката е илюстративна!