Пловдивчанин отива за една година в затвора, след като го спипаха друсан зад волана. Тест с драг чек е отчел положителен резултат за опиат.

Шофьорът е бил арестуван през април в Кършияка. Той управлявал колата на свой приятел в локалното на булевард „България”, посока Панаира. В същото време пред входа на Трета пожарна е бил позициониран екип на Пътна полиция. На униформените направило впечатление, че водачът на автомобила независимо, че забелязал знака за „Забранено преминаване“, навлязъл в забранената за придвижване зона.

Екипът веднага последвал колата и след няколко метра я спрели. Направили проверка на шофьорът, който се оказал три пъти осъждан за престъпления по пътищата.

Самият пловдивчанин не криел криминалната си история и дори признал, че е пушил преди ден марихуана. Последвал тест за наркотици, който показал положителен резултат.

Мъжът бил отведен за 24 часа в районното, книжката му била отнета и срещу него започнало производство. Междувременно той е бил отведен с патрулка до дежурна болница за кръвен тест. Пред медиците обаче шофьорът категорично отказал да даде проба.

По време на бързото производство, мъжът отказал да признае вина. Той дори заявил пред магистратите, че не употребява наркотици, а положителния драг тест се дължи на употребата на кафе и цигари. Шофьорът разказал, че непосредствено преди да бъде изпробван с устройството е консумирал кофеиновата напитка.

В крайна сметка обаче, магистратите не се вързаха на номера му. От разпита на свидетели е станало ясно, че кафето е изпито преди да бъде отведен в сградата на Трето районно. Освен това от справката за съдимост изплували още три присъди на пловдивчанина.

Последната е била през 2016 година. Заради грешките си в миналото шофьорът получи ефективна присъда. Той ще лежи 1 година в затвора, при общ режим. Книжката му ще бъде отнета за година и половина и ще плати 500 лева глоба.