Пловдивчанин отърва 3000 лева глоба за дрифт на колелото на Централна гара и си върна шофьорската книжка, която била отнета за една година заради нарушението. Това се случи след като шофьорът обжалва наказанието, наложено му от ОДМВР Пловдив, пред Районния съд под тепетата.

Случката е от 09 септември 2020 г., когато в 22.22 часа дрифтърът идвал от ул. „Иван Вазов” с лек автомобил БМВ.  При навлизане в кръговото кръстовище подал рязко газ с цел да загуби управление над колата и така се завъртял около „колелото на гарата”. След като бил хванат от полицаите, отказал да си представи синия талон към шофьорската книжка и му бил съставен фиш, който отказал да плати законоустановения срок.

За действията си получил акт на стойност 3000 лева, съпроводен с отнемане на свидетелството за управление на МПС за срок от 12 месеца. Това обаче не се харесало на дрифтъра и той решил да обжалва наказанието в съда. След като разгледали всички материали по делото магистратите от Пловдивския районен съд преценили, че липсват каквито и да е доказателства, че шофьорът нарочно е дрифтил и отменил наказанието.

След отмяната на наказателното постановление ОДМВР-Пловдив трябва да заплати на шофьори 300 лв. разноски по делото.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване  в 14-дневен срок пред Пловдивския административен съд.