Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 45-годишния шофьор от Велинград, който в събота предизвика катастофа със загинал на пътя Пловдив - Пазарджик.

Същият е обвинен за това, че на 17 февруари 2024 г. като водач при управление на лек автомобил по пътя Пазарджик – Пловдив е нарушил правилата за движение по пътищата – блъснал е в задната част друг лек автомобил и по непредпазливост е причинил смъртта на неговия водач - 65 годишен мъж. Деянието е извършено в пияно състояние.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че велинградчанинът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Беше отчетена високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и негативните характеристични данни на обвиняемия. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление, включително и против транспорта – обвиняемият е бил с 1.02 промила алкохол в кръвта и е наказван многократно по административен ред за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 27 февруари 2024 год. от 10,00 ч.

Искат постоянен арест за шофьора, причинил ПТП-то със загинал на пътя Пловдив-ПазарджикНа 45-годишния мъж вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

Пиян шофьор предизвика тежка катастрофа на пътя Пазарджик - Пловдив, има загиналДвижението се отбива през кръговото кръстовище на Мало Конаре