Иван Иванов, който мъртвопиян опита да подкупи полицаи в Кършияка, и друг път е хващан в нарушение. Както TrafficNews.bg съобщи, шофьорът се опита до подкупи пловдивски полицаи със златно кюлче, но завърши в ареста.

На 7 октомври, двама полицейски служители извършвали обход в района на Кършияка. Малко след 20,30 ч., на ул. „Васил Левски“, те спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 59-годишен мъж. Полицейските служители поискали документите на водача, като той им ги предоставил. При слизането си от автомобила той имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като шофьорът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, обвиняемият първоначално предложил „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. След като разбрал, че действията по проверката им продължават, той отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“ . Той се върнал при полицаите и им казал:

„Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“.

Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. Обвиняемият бил задържа, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Днес Иван Иванов се изправи пред Окръжен съд. 59-годишният мъж призна изцяло вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура.

"Съжалявам, събрахме се за да празнуваме. Щях да почвам нова работа. Бях много пиян и не знам какво съм правил", заяви Иванов в залата.

Оказва се, че това не е първият път, в който Иванов сяда пиян зад волана. Той е бил санкциониран преди време с глоба, книжката му е била отнемана. В досието си той има 12 сериозни нарушения, за които е бил санкциониран с актове. Още 7 пък са фишовете му.

От страна на прокуратурата в лицето на Петър Петров поиска 2 години условно наказание с 4 години изпитателен срок. Държавното обвинение поиска и лишаване от книжка в размер на 3 години, както и 400 лева глоба.

Очаквайте подробности!

Шофьор, изпил бутилка водка, „бутна" кюлче злато на полицаи в КършиякаУниформените не приели подкупа, арестували водача