44-годишен мъж е задържан за 72 часа заради кражба на автобус, което извършил в пияно състояние. Христов е многократно осъждан, като в края на 2018 г. е излязъл от затвора, тъй като е изтърпял предишно наложено му наказание „лишаване от свобода“.

Малко по-късно той започнал работа в сервиз за автомобилни гуми, намиращ се в ж.к. „Красна поляна“ в  София. На паркинга на този сервиз се съхранявал автобус марка „Ивеко Дейли“. След като употребил порядъчно количество алкохол, Христов решил да отнеме автобуса, за да го използва.

В изпълнение на това си решение, Христов се метнал в рейса, насочвайки се към площад „Сточна гара“. По време на движението бил подаден сигнал със „стоп палка“ от служители на МВР, на който обвиняемият не реагирал. Поради това последвало преследване на инкриминираното превозно средство от автомобил на полицейските служители, в района на центъра на столицата.

На кръстовището, намиращо се в непосредствена близост до посолството на Република Румъния, пияният осъществил пътно-транспортно произшествие, блъскайки огражденията, поставени между двете платна. На същото място той бил задържан от полицейските служители, които установили неговата самоличност, а по случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.