Двама са задържани заради притежаване на наркотици в Пазарджишко, а единият от тях и за управление на автомобил под тяхното въздействие. 

Вчера служители на сектор „Криминална полиция“ провели полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици. Полицейските действия обхванали територията на пазарджишкото село Говедаре. Първоначално екипите засекли 27-годишен жител на същото село. Последвала проверка, при която у него били открити около 8 грама амфетамин, 3 грама  марихуана и една саморъчно свита цигара.

Малко по-късно на същото място бил установен и 24-годишен жител на пловдивското Ново село. Младият мъж бил с автомобил и носел в себе си полиетиленов плик, в който имало бучка от бяло прахообразно вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин с маса от близо 49 грама. 

Освен това притежателят му управлявал возилото си под въздействието на същия по вид дрога. 

Двамата са задържани в ареста. 

Двама шофьори пък са задържани от полицаите в региона по време на рутинни проверки. Автопатрул на полицейското управление в Пещера спрял лек автомобил „Пежо“, управляван от 19-годишна от града. 

При направената проба с дрегер Drug Check се оказало , че младото момиче е зад волана под въздействието на наркотици.

Автопатрул при участъка в Ракитово извършил проверка на 32-годишен ракитовец. Той представил пред органите на реда свидетелство за управление на МПС издадено от Република Чехия. След направените справки в информационните масиви на МВР се оказало, че документът е неистински. 

Шофьорската книжка е иззета, а по случая се води преписка.