Петима извършители на кражби са установени в резултат на извършени разследвания на служители от полицейските управления във Велинград, Септември и Пещера.

В началото на ноември в РУ-Велинград бил получен сигнал от собственик на кафе-автомат, намиращ се на една от улиците в курорта. Машината била разбита, а от нея откраднати монети в размер на 350 лева. Оказало се, че извършителите са двама тийнейджъри на 19 и 15 години от същия град.

Преди два дни в РУ-Септември 28-годишна жена, пък е подала сигнал, че е станала жертва на кражба. От къщата и липсвал смартфон „Самсунг” заедно със SIM карта. Органите на реда бърдо успели да установят , че автор на посегателството е 23-годишен мъж от Велинград.

Аналогичен случай е регистриран и в РУ-Пещера. Преди около седмица 24-годишен жител на Пещера се оказал без мобилен телефон. Устройството изчезнало от района на спортна площадка, намираща се в двора на местно училище. След няколко дни пещерски криминалисти установили, че апашите всъщност са двама непълнолетни на възраст от 14 и 15 години.

С тях работи инспектор „Детска педагогическа стая”. И по трите случая са образувани досъдебни производства или преписки.