Петима пловдивчани са в ареста след сблъсък между охраната на клуб "Сикретс" и клиенти. Сред задържаните са и двама служители на охранителна фирма, която охранява дискотеката. Арестите идват два дни след екшън, който започнал в петък и продължил в събота вечер. Сценарият на сблъсъците, според участници, обаче е жалък римейк от 90-те. Искрата била запалена след скандал в клуба, при който звама от посетителите са били бити. Охранителите на клуба извели двама посетители, които според тях нарушавали реда, но вместо да ги изкарат навън, те  затворили единият в една стая и започнали да го бият. Вторият бил бит пред входа на дискотеката. Единият е пострадал по -сериозно, тъй като е бил ритан и блъскан. 

След като били освободени,единият от пострадалите се обадил на свои близки и им разказал какво се е случило в клуба. Един от мъжете, с които се свързал, бил Данаил Димитров. "Обадих се на шефовете на фирмата и им казах да се разберем като мъже без да замесваме полицията. Предложих им да изпратят пет човека от техните и петима приятели на Данчо /бития/ и да решим проблема в честен бой. А не десет човека да затворят един в мазе и да го потрошат. Казах им, че им давам 24 часа да ми отговорят иначе ще ги посетим в дискотеката" коментира Димитров пред TrafficNews. Поканата за "дуела" обаче не била приета и в събота, в 22.30 часа пред дискотеката пристигнали петнайсетина души. Те опитали да влязат в клуба, но дежурните охранители изчезнали и повикали полиция. "Скриха се като мишки!" възмущава се Данаил. 

На място след минути пристигнали няколко полицейски автомобила от Трето районно. Единият от полицаите дори носел камера, с която записвал всичко, случващото се пред входа. На въпроса какво правят в района, мъжете отговорили, че са се събрали да играят ...мач. В крайна сметка те се разотишли, а в Трето районно била образувана преписка за хулиганство. В документите обаче бил отразен само случая в събота, но не и предхождащият инцидент в "Сикретс". 

Но въпреки опита случаят да бъде неглижиран, нещата ескалирали. Охранителите пуснали жалба, че са били пидложени на стрес.   По заповед на директора на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е започнала проверка и случилото се и в двете вечери, научи TrafficNews. В понеделник са били арестувани двама от охранителите - Станимир Велков и Иван Колев, за които имало сведения че са участвали активно в побоя. За срок от 24 часа са задържани също и трима от "дуелистите" -Данаил Димитров, Георги Иванов и Неждет Исмаилов. 

Случаят е докладван на прокуратурата, която след запознаване с материалите и да прецени дали да образува досъдебно производство. 

На този етап постарадалият мъж все още не е депозирал жалба в прокуратурата. 

"Работим по случая под ръководството на Районна прокуратура, има петима задържани за срок от 24 часа. Проверяват се всички данни и факти по двата случая, разпитват се свидетели" коментира за TrafficNews директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

TrafficNews продължава да следи случая! Очаквайте разказа на пребития клиент на "Сикретс".