Петър Маринашки, който уби в катастрофа край Кадиево двама свои приятели - Виктор и Тодор, отново се изправя пред съда. Той обжалва наложеното му наказание от Окръжен съд. Близките на загиналите също недоволни от присъдата, са подали протест на по-горната инстанция.
 
Както TrafficNews съобщи, момчето бе наказано с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Присъдата още не е влязла в сила.
 
Припомняме, че Петър Маринешки бе привлечен като обвиняем за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 16 и 17-годишните момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.
 

Редовни гонки предшествали катастрофата край Кадиево, в която загинаха две момчетаБащата на една от жертвите предостави клипове на Пътна полиция, преписката е в прокуратурата

През следващата седмица Петър пак ще застане пред магистратите. Пред Апелативен съд той отново ще отговаря за причинената от него жестока катастрофа.

Преди заседанието, близките на Тошко и Виктор отново ще се съберат час по-рано пред събедната палата. На мирния протест те отново ще настояват за справедливост. 

Делото е насрочено за Четвъртък в 11:00 часа в Апелативен съд Пловдив, а протестът е час по-рано пред сградата на съда.