Тялото на 60-годишната англичанка Роуз е открито в плевнята на къщата й в Ново село. Най-вероятно тя е убита с лопата по особено жесток начин, сочат данните от първоначалните огледи на местопрестъплението. За убийството търновските криминалисти арестуваха 35-годишен мъж, който е направил признания.

Престълението бе разплетено в четвъртък след сигнал до кметството в Ново село, че британката не отговаря на пощенската служителка. Първоначално кметът Христо Христов изпратил до дома двама други заселници от острова, който да проверят какво се случва с нея, пише 24 часа.

Англичаните заварили в имота непознат мъж край пресен изкоп, който побягнал през дворовете. Местният полицай и кметът намерили в плевнята на къщата безжизненото тяло на жената. Те повикали екипи от ОДМВР и тръгнали на обход с цивилен автомобил, за да търсят убиеца. Открили го да се крие в къщата на самотно живеещ старец, с когото се познавали от преди. Задържан е и е предаден на криминалистите във Велико Търново. Направил е признания, че е убил чужденката от ревност, разказа кметът Христо Христов. Разплитането на жестокото убийство продължава.