Кметът на община Якоруда Нурадин Кафелов е намерен мъртъв в колата си в местността Трещеник. Разследващите работят по версии - убийство и самоубийство, като втората надделява. 

По данни до момента, Кафелов е имал разрешително за дългоцевно и късоцевно оръжие. Негови колеги казват, че напоследък бил много затворен и не общувал с много хора. 

За последно е бил на публично събитие на празника на Петрич в края на октомври, когато гост бе и президентът Румен Радев.

Сигналът за фаталния изстрел е получен в полицията към 16:27 часа. Той е подаден за открит в кола мъртъв мъж с огнестрелна рана в главата, пише 24часа. Уведомена е окръжна прокуратура, а полицията разследва трагичния случай. От София пътува следствено-оперативна група, както и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър - строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт "Карл Маркс". Кмет е на общината повече от 20 г. от ДПС. Бил е и член на Комисията по финансов надзор. Женен с две деца.

През лятото по сигнал КПКОНПИ започна разследване срещу него за изразходване на средства в полза на брата на личния му шофьор.