Тялото на Ангел Христов, което от два дни е задържано за аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, е освободено и близките могат да си го приберат, съобщава „24 часа“.

Христов, който заедно с Пламен Галев се укриваше 11 г. и бе издирван от Интерпол, мистериозно се появи у нас и почина в дома си в с. Ресилово в събота сутринта. Трябваше да бъде погребан в неделя, но полицията получи информация, че той се е прибрал и починал и предприе действия за изземване на трупа.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува две досъдебни производства за установяване дали починалото лице е Христов и за изясняване на причините за смъртта. Извършена е аутопсия по досъдебното производство, а в понеделник стана, че 54-годишният беглец е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

В Районната прокуратура пък е образувано досъдебно производство за  подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване.

Предполага се, че погребението на Христов ще бъде утре в Дупница.

Криминалист за смъртта на Ангел Христов: Има достатъчно медикаменти, които предизвикват инфарктСпоред Иван Савов само присъствието на единия брат Галев у нас е шокирало някои среди

Лелята на Ангел Христов от братя Галеви: Никога не е напускал имението си в Ресилово

Проверяват дали и Пламен от Братя Галеви не е тук, Ангел Христов влязъл жив през Гърция или нелегално