Софийски апелативен съд остави в ареста обвинения за убийството на 25-годишната Калина Васил Василев . Решението на втората инстанция е окончателно. 

Василев беше задържан на 16 януари. 23-годишният мъж изпратил SMS на баща си, след което и на своя приятелка. В двете съобщения той им споделял, че ще се самоубие и вече си е прерязал вените. 

Близките на Васил веднага подали сигнал в полицията. От СДВР отишли на адрес, на който обвиненият живеел с приятелката си Калина. Вратата била заключена и никой не отговарял. 

Това наложило вратата да бъде разбира. Влизайки в апартамента полицаите намерили голото тяло на Калина на дивана в хола. В спалнята открили и Васил, който лежа на леглото с много леки наранявания на китката. 

Двойката се запознала преди 4 месеца. Почти веднага заживели заедно в апартамента на момичето. Според разследващите Васил и Калина се карали често през последните дни. Причината била, че момчето проявявало ревност. 

Полицаите разказаха, че във фаталния ден отново е имало скандал. Калина получила SMS и отказала да даде на приятеля си да го прочете. Според разследващите точно това е причината да се стигна до удушаването на 25-годишната жена. 

Младежът, който се препитава като готвач, е направил опит да са самоубие с въздушна пушка, но се е разминал само с одрасквания. Според баща му Васил е правил неуспешен опит да сложи край на живота си през 2015 година, когато е бил зарязан от тогавашната си приятелка.

Защитата на обвинения твърди, че на 15 вечерта роденият в Русе младеж е бил под въздействието на изпитото голямо количество алкохол и успокоителни. 

Според съда обаче има реален шанс Васил да извърши друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка от "задържане под стража".