Глобиха с 500 лева хулиган, обиждал полицейски служители на Главната в Пловдив. Непристойните действия били извършени навръх Бъдни вечер, около 22:30 часа, на обществено място, а именно на Главната до ,,Джумая джамия''. Мъжът, който работи като международен шофьор, бил осъден по бързото производство и глобен по Указа за борба с дребното хулиганство.

Според съда пловдивчанинът е извършил непристойни действия, изразяващи се в грубо и неуважително отношение към обществото. От обясненията, приложени по делото, както и от разпита на нарушителя в съдебно заседание се установило, че във въпросната вечер при извършване на полицейска проверка пред трима свидетелите, хулиганът на висок тон отправял закани, заплахи и нецензурни думи към полицейските органи, като действията му се характеризирали като нарушаващи обществения ред. Поради своята по-ниска степен на обществена опасност обаче, постъпката му не представлява престъпление и му е наложено единствено административно наказание „ГЛОБА” в размер на 500 лева.

Пред магистратите мъжът се разкаял, изразил съжаление и се признал за виновен като не пожелал да се разпитват свидетелите по делото. От кориците по делото става ясно, че по отношение на мъжа макар и реабилитиран са налице шест влезли в сила съдебни акта. Именно затова и наложената му глоба е в максималния размер предвиден от закона.

Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския окръжен съд.