Полицай, който е охранявал британския парламент и дипломатически сгради в Лондон, получи 36 доживотни присъди и ще прекара в затвора най-малко 30 г., преди да може да обжалва, съобщи NOVA. Дейвид Карик бе осъден за серия тежки престъпления, извършвани в продължение на две десетилетия, включително изнасилване на 12 жени.

По време на процеса стана ясно, че 48-годишният полицай почти винаги се е възползвал от служебното си положение, за да привлича своите жертви и да ги сплашва да не търсят справедливост след насилията, на които ги е подлагал. Мъжът е признал пред съда за 49 сексуални посегателства и 24 изнасилвания, направени в периода между 2003 г. и 2020 г.

Униформеният бил въоръжен, което означава, че е бил на по-високо от средното ниво в йерархията на британската полиция. За целта многократно му е правен психотест. Обикновено примамвал жертвите си в социалните мрежи. 

Потърпевши жени разказали, че Карик ги принуждавал да се разхождат голи из дома му, да му готвят, да спят с него. Ако откажели да се подчинят, бивали заключвани в малка стаичка под стълбището му.