Огнян и Митко Дебелакови се сдобиха с обвинения. Баща и син са привлечени от прокуратурата за тежката катастрофа с две жертви, станала в края на септември на булевард „Марица – Юг”.

19-годишният мъж се сдоби с обвинение за това, че в пияно състояние и под въздействието на наркотични вещества, е причинил катастрофа с двама загинали. Трети пътник в колата е получул средна телесна повреда. По време на инцидента Дебелаков не е притежавал книжка, нито е посещавал курсове за правоспособност.

Митко Дебелаков - бащата на Огнян е обвинен , че е предоставил автомобила си на пияния му син. Той е закупил колата ковчег срещу бартер. Мъжът е работил в автоморга. Там е харесал колата и е решил да я закупи, тъй като синът му много я харесвал. Колата струвала 1 400 лева и Митко платил първоначална вноска за нея от 200 лева. След сделката Дебелаков младши подкарал колата към дома си, въпреки че не притежавал шофьорска книжка. Според свидетели по делото, Огнян често е карал колата, дори в злополучния ден е завел автомобила на автомивка.

Как се стигна до трагичния инцидент? 

Четирите момчета били на сватба в Столипиново на 28 септември . Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата "Опел Корса" и потеглили. Според показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо. Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и  се ударил последователно в три броя метални колчета и метален стълб със скорост 112 км/ч. и спрял.  Четиримата изхвърчали извън автомобила. 

Жоро Илиев и Дебелаков паднали в средата на пътното платно, близо до стълба лежал Петър. 16-годишният Джанай паднал в коритото на река Марица, до върба, намираща се под изкривения стълб, където на следващия ден бил открит.

Кръвната проба на шофьора показала 1,55 промила, както и наличието на наркотични вещества - марихуана.

Със 150 км/ч опелът на Огнян се е врязал в стълба на бул.”Марица - Юг”Пет дни преди фаталния сблъсък, Огнян управлявал колата ковчег в Солипиново

 

19-годишният шофьор, който уби двама души в Пловдив, карал с 1,55 промила в кръвтаОгнян Дебелаков все още е в УМБАЛ „Св. Георги” с тежки травми

Загиналите в мелето в Пловдив цяла вечер купонясвали на ромска сватба, виновният водач се подобряваНито близнаците, нито баща им са имали шофьорска книжка