Стефан Видолов Арабаджиев се изправи пред Районен съд, където магистратите ще решат дали ще остане в ареста или ще бъде освободен с по-лека мярка.  Той е обвинен в обира на бензиностанция "РИФ" в село Труд край Пловдив.

Прокуратурата в лицето на прокурор Милев настоява Арабаджиев да остане за постоянно в ареста. Обирджията сам е признал за грабежа пред органите на реда. Той е бил разпознат от управителя и служителя на бензиностанцията.

Стефан е реабилитиран, но по думите на прокурора той е лежал в затвора отново заради посегателства.

"Деянието е с висока степен на обществена опасност. Той е използвал оръжие и е заплашвал служителите. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което закона предвижда от 3 до 10 години затвор. Налице са всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка", заяви прокурор Милев.

По думите му Стефан е обмислил добре обира, както и начина за прикриване на следите си. Същият е опитал да изхвърли противогаза и оръжието.

От думите на свидетели, колеги на Стефан, същият хвърлил противогаза и оръжието в пещ, която развивала температура над 1300 градуса и всичко се стопило.

На не такова мнение е адвокатът на Арабаджиев. Защитникът заяви, че няма данни клиентът му да се укрие. Като смекчаващи вината обстоятелства, той изтъкна факта, че Арабаджиев е направил признание и е изказал съжаление.

"Не считам, че трябва да се взима предвид наказания, станали факт преди 10 години. Клиентът ми е работещ, има постоянен адрес и се грижи за баща си", заяви адвокатът.

„Съжалявам. Искам да бъда на свобода. Не съм се укривал“, пък заяви Арабаджиев.

Адвокатът поиска по-лека мярка парична гаранция или подписка.

Съдът обаче не уважи исканията на Стефан Арабаджиев. Магистратите постановиха мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Обвиниха обирджията с противогаз и пистолет, който взе пари от бензиностанция край ПловдивИскат постоянен арест за 44-годишния мъж