Три хлапета пребиха жестоко възрастен мъж в дома му, а след това задигнаха кутия цигари. Посегателството е станало вчера в Луковид.

Около обяд трима проникнали в жилището на 92-годишния, разбивайки входната врата. Нанесли побой на възрастния мъж, а след като той започнал да вика за помощ, избягали, като взели със себе си кутия цигари. Пострадалият бил открит от съсед, който веднага уведомил органите на реда.

Само за часове от полицията в града установили и задържали извършителите -  двама малолетни и 15-годишен, всичките от Червен бряг.

Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа, като след повдигане на обвинение Районна прокуратура- Луковит ще поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо него.

Срещу младежа се води и друго досъдебно производство за престъпления от общ характер, извършени през 2019 година. 

Припомняме, че в събота срещу неделя в пловдивското село Трилистник, мъж и 16-годишно момче пребиха и обраха 86-годишен мъж. Той бил нападнат в дома си, където живее сам. След нанесения побой, от Христо Васков с били отнети 100 лева. 12 часа по-късно нападателите бяха установени и арестувани, а днес районен съд - Пловдив им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Ромите, пребили и обрали 86-годишния Христо от Трилистник, остават в арестаПо време на следствен експеримент, Ангел е посочил как са проникнали в къщата и къде са изхвърлили портфейла

Племенникът на пребития край Пловдив Христо: Налагали са го с метални тръби в главата за 100 лв.Жители на Трилистник се притесняват, че ромските набези ще продължат

Снимка: Илюстративна