Пребитият и ограбен Христо Васков от пловдивското село Трилистник е бил откаран с линейка в болница. Това разказа пред репортер на TrafficNews.bg племенникът му Пано, който веднага пристигнал в селото, след като разбрал за посегателството.

Мъжът заяви, че вуйчо му е бил добре, но в същото време  - обезобразен от ударите, които му били нанесени.

„Било е през нощта, след 12:00 часа. Прескочили са оградата и са влезли вътре. Налагали са вуйчо ми с метални прътове и са му взели портмонето, в което имало 100 лв. Избягали, а вуйчо ми успял да се обади на сина си по телефона”, разказа Пано.

По думите му, това не е първото посегателство на ромите от местната махала.

„Лично на мен ми откраднаха асмалък и метален проводник”, заяви още племенникът на Христо.

Къщите в съседство на Христовата са необитаеми, а собствениците им живеят и работят в Пловдив. Поради тази причина свидетели на побоя няма. На улицата, на която станало посегателството обаче, продължават да говорят за нападението, описвайки го като жестоко. Пред наш репортер съсед на Христо разказа, че в ромската махала обясняват нападението с липсата на пари и глада, заради кризисните мерки.

„Гладували и затова нападнали самотния човек. Голяма част от хората тук се познаваме и нападателите са знаели, че бай Христо е сам. Видях го, когато го извеждаха с линейката – подпираха го, но все пак ходеше сам. Въпреки това беше пребит”, разказа Димитър.

В населеното място има немалко хора, които живеят сами. Те споделиха, че се притесняват, че ромските набези може да продължат.

18-годишният ром, пребил и обрал дядо Христо от Трилистник, бил осъждан за блудствоОчаква се двамата нападатели на възрастния мъж да бъдат задържани за 72 часа

Иван Гешев изненадващо в Трилистник, срещна се с жертва на грабежПрестъплението е било разкрито в рамките на няколко часа от РПУ- Труд