Поредната акция срещу незаконните гонки се проведе снощи в Пловдив. След 22:00 часа по улиците  на града имаше масирано полицейско присъствие.

Колите на униформените обикаляха всички проблемни точки в областния град – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или нарушения от водачи на мотоциклети.

Полицаите правиха масови проверки и по паркинги на хипермаркети и места, на които е имало струпване на автомобили.

Припомняме, че през последните дни бяха проверени десетки шофьори, а спрямо 15 водачи бе взето административно отношение за нарушения на ЗДвП. Спрян от движение бе лек автомобил „БМВ“ и е съставен акт на 21-годишния му шофьор, който нарушил скоростния режим миналата седмица на Асеновградско шосе, преминавайки с над 170 км/ч.

По нареждане на новия директор ст. комисар Йордан Рогачев засиленото полицейско присъствие ще продължи и през следващите седмици.

"Гражданите са абсолютно прави да недоволстват. Тези практики трябва да спрат. Те са изключително опасни, както за участниците в тези гонки, така и за другите участници в движението - водачи и пешеходци. Шумът също е изключително неприятен. Но това няма да продължи, ще вземем необходимите мерки. Очаквам адекватни реакции и от всички началници на районни управления, на чиято територия се правят нерегламентирани състезания" бе категоричен директорът. 

Полицията отвръща на удара! Патрулки на всички големи булеварди срещу дрифтаджиитеУстановиха самоличността "състезател" прелетял със 170 км/час по Асеновградско в събота

 

Снимки: I see U KAT