Делото срещу Николай Филипов, обвинен, че е причинил смърт на пътя в Пловдив, тръгна по реда на съкратеното съдебно следствие. 56-годишният мъж ще чуе присъдата си още днес, като тя ще бъде редуцирана с една трета. Това стана ясно в съдебната зала, след като Окръжен съд  - Пловдив даде ход на делото. 
 
Филипов призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Според прокуратурата, на 8 юли 2019 година той е отнел предимството на моторист, докато управлявал автомобила си по улица "Дрин", на кръстовището с бул. "Македония". В резултат, блъснал моториста Божидар Янков и по непредпазливост причинил смъртта му. 
 
Прокуратурата поиска да му бъде наложена условна присъда- от 2 до 6 години лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок. Според държавното обвинение са налице смегчаващи вината обстоятелства. В съдебната зала стана ясно, че мотористът се е движил с 80 км./ч., като по този начин е допринесъл за инцидента. Самият Филипов е с чисто съдебно минало.
 
Солидарна с искането на прокуратурата бе и Зоя Тошкова - защитничката на родителите на Янков Александра и Янко. Те бяха конституирани като частни обвинители. 
 
Филипов изказа съболезнования на близките и изрази съжалението си от случилото се. Той поиска справедливо наказание.
 
Очаква се присъдата му да бъде прочетена днес. Очаквайте подробности!