Масов бой между два цигански рода е окървавил хисарското село Старосел снощи. След обилно количество алкохол, кавга между дървосекачите прераснала в масов бой. На място са пристигнали патрулни коли на полицията, които са въдворили ред в гетото, което се е образувало край селото, разказа кметът на селото Матея Гудев. Той обясни, че не знае колко са задържани и пострадали, но ситуацията вече е овладяна. Поне 3-ма са откарани в лечебни заведения, като най-малко четирима са арестувани, научи TrafficNews.

„Всички са цигани от село Градец, Сливенско. Те се заселват тук по време на дърводобива и имат договори с различни фирми. Самото им пребиваване обаче е незаконно – тук са от месец, като са се настанили в найлонови колиби на редица частни имоти.  Разговарях с полицията, очакваме до седмица да бъдат изселени”, каза Гудев.

Той допълни, че заселниците, които са около 100-ина, заедно с децата и жените, не са правили проблеми на местните от гледна точка на кражби и нападения. След запоите им обаче често нарушавали обществения ред в едно от най-големите села в Пловдивска област.