Миглена Михайлова, известна в сайтовете за платена любов като Сузи, е взимала по 50 лева за половин час и плащала по 20 лева на Момчил Томов-Мечи, за да я води по адреси и да я пази, ако се стигне до проблем. Това каза самата тя по време на разпита ѝ в Районен съд – Пловдив, където е свидетел по дело срещу двама мъже, подсъдими за сводничество.

Проституирам още откакто съм 13-годишна. Като дойдох в Пловдив бях още непълнолетна, но се представях за 19 годишна. Ходих по хотели, където не ми искат лична карта. На майка ми бях казала, че работя като сервитьорка в София с фалшива лична карта”, разказа Михайлова пред магистратите. Допълни, че сама си избрала тази професия, за да има по-сигурни доходи.

Тарифата ми беше 50 лева за 30 минути и 80 лева за цял час. Първо ходех при клиентите с таксита, а после започнах да давам по 20 лева на Мечи, за да ме кара и да ме пази ако се случи нещо и някой клиент не иска да плаща”, разказа още момичето с творчески псевдоним Сузи.

Момчил Томов-Мечи и Християн Иванов са изправени пред съда по обвинение за сводничество. Според обвинителния акт двамата са действали от лятото на 2018 г. до октомври 2020 г. в Пловдив, като при условията на продължавано престъпление, като извършители, в съучастие, са набирали и транспортирали лица, някои от които ненавършили 18 години, с цел за бъдат използвани за развратни действия – предлагане на платени сексуални услуги.

Двамата не признават вина и делото в Пловдивския районен съд протича по общия ред с разпити на свидетели и вещи лица.

Според прокуратурата има данни двамата мъже да са се занимавали и с лихварство. Свидетелят  Катя Тошкова, която е съседка на Мечи, разказа пред съда, че съпругът ѝ е  искал пари на заем от обвиняемия. Синът ѝ пък бил набит, заради заеми. Тошкова е чувала слухове, че Мечи се занимава със сводничество и лихварство, но не знаела дали наистина се занимава с това.

Голяма част от свидетелите по делото за момента са неоткриваеми за властите и са обявени за общодържавно издирване. Ключов свидетел в процеса е Джение Миленова, за която се смята, че към момента живее в немския град Бремен. Тъй като всички страни по делото държат на нейните показания, тя ще бъде обявена за международно издирване в шенгенското пространство. Джение трябва да бъде открита и доведена за следващото заседание на 21 февруари.