Двама млади мъже от Бургас са загинали при жестоката катастрофа между Мерцедес и БМВ на изоставеното Летище „Бършен” в Сливен. Третият им приятел, който е бил в колата-ковчег, е в болница, съобщи Флагман. Инцидентът стана този следобед при нелегална гонка на пистите, които рейсъри от целия регион превръщат в състезателни отсечки.

Мерцедесът е каран от младеж от Сливен, а до него е стоял мъж от София. Те също са настанени в областната болница.

Няма опасност за живота на тримата ранени при катастрофата. Това съобщиха от болницата в Сливен. "В момента ранените са в спешното приемно отделение, но няма опасност за живота им", каза говорителят на здравното заведение Светлана Димитрова, цитирана от 24 часа. В болницата са двама мъже на по 26 г., които са се возили в катастрофиралия "Мерцедес". Единият, който шофирал, е от Сливен, а другият - от София.

Третият ранен е мъж на 22 г. от Бургас, който бил в БМВ-то. В злощастното БМВ са и двамата загинали при сблъсъка - мъже на 20 г. и на 21 г. от Бургас.

По първоначална информация, инцидентът станал по време на нелегална гонка на пистата на изоставеното военно летище. Според очевидци, към края на гонката по неясни причини БМВ-то завило настрани и мерцедесът се врязал странично в него, но тази информация се проверява от разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство, той се наблюдава от Окръжната прокуратура в Сливен.

Тепърва ще се проверява колко и какви други автомобили са участвали в незаконното състезание. По първоначални данни участниците в автопроизшествието не са употребили алкохол или наркотици.

Още новини четете ТУК

TNS.bg