Актрисата Ирена Милянкова, станала популярна с ролята си на манекенката Съни от сериала "Под прикритие", и бившият й съпруг Росен Чолов ще се простят с имущество за над половин милион. Това предвижда влязло в сила решение на Софийският апелативен съд (САС) по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). 

Процедурата е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Чолов има повдигнато обвинение от Специализираната прокуратура за организиране на престъпна група и за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. 

Бизнесменът беше арестуван два пъти в последните години. Първо през 2012 г. беше задържан като сводник на елитни проституки, сред които много известни манекенки. За целта била използвана ръководената от бизнесмена модна агенция "Еф Ейч Уан". Година по-късно пък беше привлечен като обвиняем и за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

В крайна сметка започналата проверка на комисията "Антикорупция" откри изключително сериозни несъответствия между приходите на Чолов и разходите за 6-членното му семейство. Според справките, за последните 10 години той е похарчил над 330 000 лева за фамилиятаси, като най-сериозно перо на разходите са почивките извън страната.

От Милянкова и бившия й мъж ще бъдат отнети 503 хил. лв. – паричната равностойност на къщата им в Горна баня, 5000 лева от продажбата на акции във фирма „Еф Ес Инс“, 23 000 лева от две разплащателни сметки и 6000 лева депозит в банка.

Освен това Росен Чолов ще бръкне в джоба си за още 1000 лева за експертизи по делото, 16 бона за разходите на КОНПИ за адвокати и държавна такса от 22 хиляди по сметката на съда. Така общата сума набъбва до 576 000 лева

Интересен е казусът с къщата в Горна баня. Тя бе запорирана от КОНПИ, но се оказва, че имотът няма да бъде отнет от държавата, защото е продаден от частен съдебен изпълнител. За къщата Чолов теглил заем 587 000 лева през 2007 г., но спрял да плаща през 2012 г. Тъй като имотът е купен с банков заем, той не подлежи на отнемане. 

От връзката си със скандалния бизнесмен актрисата има четири деца. След раздялата с него тя заживя с брокера на луксозни имоти Никола, от когото роди още две деца.