Скандал за пари е причината за убийството в столичния квартал "Младост" на 42-годишната Стефка Младенова от нейния син Йордан Иванов, който беше заловен на гарата в Горна Оряховица. Това смятат разследващите по случая. Въпреки това се разботи по всички възможни версии.

Това съобщиха на брифинг шефът на столичната полиция Георги Хаджиев и градската прокурорка на София Емилия Русинова. Майката и синът са пристигнали в София на 16 април, за да настанят 21-годишния Йордан в клиника за лечение на наркомании. Били са в жилище на позната на Младенова.

Вчера, след като не са могли да се свържат с нея, зетят на приятелката на жертвата е отишъл до апартамента, за да провери какво се случва. Именно той е намерил тялото на Младенова в хола на апартамента. Жената лежала по очи на земята и в локва кръв. Тя е убита с множество удари в главата. Според показания на съседи на 17 април сутринта около 7:50 часа те чули Стефка и Йордан да се карат за пари, като майката обяснявал, че няма в себе. 

Синът е задържан около 2,30 часа тази нощ  в Горна Оряховица, където пристигнал с влака от София до Варна. През 2016, 2017 и 2018 година той е бил лекуван в психиатрични заведения. Младежът е криминално проявен. Последните обвинения срещу него са от преди няколко дни, когато е направил опит за въоръжен грабеж на казино във Варна. 

Йордан нахлул там около 7 часа на 13 април и се опитал да отнеме наличните към момента оборотни пари, като е употребил заплахи и сила, след което е избягал, но по-късно е задържан. Иванов има криминални регистрации свързани и заради притежание на наркотици, които според близките му го превръщат в престъпник.

 

Убил майка си в "Младост", хванал влака… Йордан Иванов – задържан в Горна ОряховицаСтефка е от Русе е, живеела във Варна. Апартаментът, в който е намерена убита, е на нейна приятелка от София