Шуменски полицаи иззеха повече от 5,5 кг. марихуана от 26-годишен мъж след сигнал на бдителен гражданин, който се усъмнил в поведението на шофьора на бензиностанция.

При зареждане на гориво на автомагистрала "Хемус" наблюдателният мъж забелязал на предното стъкло на „Опел Астра“ със софийска регистрация лепенка, която имитирала полицейски знак.

Решил, че водачът на колата може да е измамник, защото бил видимо неспокоен и се оглеждал постоянно. Веднага подал сигнал в полицията с точни данни за колата.

Създадена била светкавична организация и "Опел"-ът бил засечен и спрян на паркинг пред жилищен блок в района на Автогарата. Зад волана бил от Д.Е./26 г./, който е арестуван.

При проверка в автомобила му е намерена голяма торба с два прозрачни плика със суха листна тревна маса – около 5,5 кг.

При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. Над 16 500 дози не са успели да стигнат до пазара на дрога, уточняват от ОДМВР-Шумен.

При последвало претърсване в жилище в шуменското село Царев брод, обитавано от 26-годишния мъж, е открита още марихуана, електронна везна, 6 хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и 2 000 лева.

Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла Д.Е. като обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение.

Предстои да се внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка – "задържане под стража" за дилъра.