18-годишен рецидивист ограби и преби 77-годишна жена в търновско село. Инцидентът е от петък вечерта. Младежът отмъкнал златни накити и сумата от 600 лева, а полицията издирва и второ лице – помагач на задържания.

Тежкото престъпление се е случило в село Виноград, където сама живее 77-годишната Верка Георгиева. Двама млади мъже влизат в стаята с качулки, връзват я и я пребиват.

"Започва да я бие по главата, по гърба, където намери. Натискал я е, удрял я с юмруци отстрани, по крака, навсякъде има синини. После седнал върху главата й и тя е нямала въздух. Щяла да умре", разказа пред Нова тв Веска Ангелова - дъщеря на пострадалата.

С вързани ръце зад гърба, възрастната жена била заключена в избеното помещение, където прекарала нощта, мъчейки се да се освободи. "След това взела ножа, мъчила се е и срязала сезала с нож", споделя още дъщерята.

Възрастната жена не може да говори, защото е с отстранени гласни струни. От ръцете й и от дома й липсват златни накити, раница със 600 лв. и лични документи. 77-годишната Верка Георгиева сега е при дъщеря си в съседно село и е в шок.

Пострадалата е познавала задържания. Той е от село Виноград. Наскоро е излязъл от затвора, където е лежал за подобно престъпление половин година. Живее при вуйчо си, който е потресен.

"Той наскоро излезе от затвора. Какви ги върши това момче, той акъл няма! Взел е генът на баща си. Нищо не е взел от нас. Ние сме мирни хора. С никого нямаме разправия", казва той.