Масовото меле на ромската сватба в Смолян, за което TrafficNews вече ви разказа, е придобило още по-зловещи нотки, след като в събота 38-годишен празнуващ нарязал с моторен трион краката на леля си.

На сватбата се събрала цялата махала и по време на купона един от ромите паднал от стола си и той се счупил. Това станало повод в другия край на масата група мъже да решат, че го бият. Те станали и хукнали да го защитават с юмруци и ритници наред из гостите на тържеството.

Мелето се разраснало и в него се включили почти всички от сватбата. В разгара на боя група мъже тръгнали да нападат 38-годишния Х.Р., който за да се отбранява запалил моторния трион и въртейки се в кръг пазел периметър да не го нападнат.

Докато се въртял с резачката обаче закачил с острието краката на 43-годишната си леля и й нанесъл порезни рани, и на двата крака.

На пострадалата е оказана на място помощ, а след това е откарана в болницата в Смолян, коментира шефът на ОДМВР - Смолян ст. комисар Николай Димов.

Той допълни, че се е наложило да дойдат подкрепления от униформени, за да успокоят биещите се на сватбата роми.

Задържани са четирима възрастни и един непълнолетен за 24 часа, като срещу мъжът с триона е образувано бързо производство за хулиганство.

Вместо 3 дни яли, пили и се веселили, ромска сватба приключи скоротечно!Масов бой между празнуващите в Смолян сложи край на празника, четирима се оказаха с белезници