Млад гръцки гражданин е издъхнал късно снощи при трагичен пътен инцидент на пътя Нимфея-Маказа, съобщават гръцки медии. По предварителна информация загиналият е шофирал мотор, като е бил блъснат от автомобил с български номера.

Резултатът от сблъсъка е смъртоносна травма на моториста и нараняване на пътниците от автомобила. Всички те са откарани в спешното отделение на болницата в Комотини, където е констатирана смъртта на 22-годишния гръцки гражданин.

Според официалната информация на гръцката полиция инцидентът е станал в неделя вечер в 21.00 ч., в близост до гръцко-българската граница - на пътя Егнатия с 5-ти км на провинциалния път Комотини – Калча. Лекият автомобил е управляван от 32-годишен чужденец, който се е блъснал челно в двуколесен мотоциклет, управляван от 22-годишен местен гражданин, при което е пострадал шофьора на мотора. Наранявания са получили и пътуващите в лекия автомобил, които са откарани в болницата в Комотини. Пътният отдел в Комотини извършва предварително разследване за причините и обстоятелствата на инцидента.

Снимка: Xronos.gr