Моторист без регистрационни табели и с отнета шофьорска книжка е бил хванат от полицаи в Хисаря. След като дал проба за алкохол, отказал да бъде тестван за наркотици, а за всичките нарушения отнесъл глоба от 2000 лева.

Случаят е от 24 юни миналата година. Полицаите били разположени да следят за спазване на ЗДвП край Калояново. В един момент покрай тях преминали два мощни мотоциклета, като забелязали, че единият е без номера. Веднага тръгнали след тях и след 200-300 метра мотористите спрели на крайпътна бензиностанция. В момента в който паркирали моторите, полицейските служители пристъпили към извършването на проверка и на двамата водачи.

При извършването на проверката органите на реда установили, че единият управлявал МПС, което е регистрирано, но без поставена табела с регистрационен номер и същевременно управлявал с отнето свидетелство за управление. Полицейските служители извършили проверка за алкохол, но мотористът отказал тест за наркотици, като заявил, че бил притеснен да даде проба, тъй като предната вечер бил на дискотека с приятели и имал съмнения, че някой може да е сложил нещо в алкохола му. След това бил издаден талон за вземане на кръвна проба в срок до 2 часа. Мотористът категорично отказал и бил задържан за 24 часа по закона на МВР. Получил акт от 2000 лева и му била отнета книжката за срок от 2 години.

Недоволен от наказанията, мотористът решил да обжалва, но вчера Районен съд – Пловдив само е потвърдил наложената глоба и административно наказание лишаване от право да МПС за 24 месеца. Решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския Административен съд.

Снимка: Архив